Царевица

Царевица – това е втората по значение култура у нас след пшеницата. Тя служи като суровина в хранително-вкусовата промишленост, фураж за животните, храна за хората.

Царевичните зърна се използват и за производство на декстрин, глюкоза, растителни масла, лекарства, спирт, хартия, нишесте, витамини и др. У нас през последните десетилетия културата се отглежда предимно като фуражна.

Прочети повече

Всички публикации от Царевица

До над 800 кг от декар достигнаха добивите от царевица в Пазарджишко

В област Пазарджик приключи прибирането на царевицата, като в по-голямата част от

Русия очаква рекордни добиви от царевица и соя

Русия очаква рекордни добиви от царевица и соя, пише aiz.info. По данни

С 21% по-голяма реколта от пипер през тази година

Към 15-и октомври са реколтирани 91,9% от площите с маслодаен слънчоглед и

Суша съсипва реколтата от царевица в РЮА

Опустошително засушаване намали с една трета реколтата от царевица в Република Южна

Силози от глина пазят продукцията в Мозамбик

Царевицата и маниоката са двете култури, които отглеждат над 80% от малките

Започнало е прибирането на царевицата и слънчогледа в община Якимово, област Монтана

Започнало е прибирането на царевицата и слънчогледа в община Якимово, област Монтана.

Международният съвет по зърното очаква още по-висока реколта от пшеница през тази...

Международния съвет по зърното (МСЗ) промени нагоре прогнозата си за световното потребление

Материал от сладка царевица може да подобри ваксините

Ново изследване показва, че производители на ваксини за животните могат да използват

РЕКЛАМА