Овощарство

Овощарство – това е традиционен поминък в България. Производството на плодове е развито във всички райони на страната, като според климата се определят и характерните за региона култури.

Сред най-атрактивните овощарски видове у нас се отглеждат ябълки, череши, сливи, джанки, праскови и нектарини.

В кои райони се произвеждат най-много плодове

Водещо място в производството на плодове заема Югоизточният район – 27,4% от общото производство, следван от Южен централен район с 22,4% и Северен централен район с 19,9%. В Югоизточния район е съсредоточено производството на праскови и череши, в Южния централен район – производството на круши, ябълки и сливи и джанки, а в Северния централен район се произвеждат традиционно кайсии.

Прочети повече

Всички публикации от Овощарство

Министър Греков откри 12-ото издание на празника „Златна праскова”

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков откри 12-ото издание на

Реколтата от ябълки ще е много добра

Очаква ни много добра реколта от ябълки, въпреки сухото време и горещото

РЕКЛАМА