Зелената олимпиада събра 6400 ученици в еко състезанията

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

6400 ученици се състезаваха в екологичната инициатива Зелената олимпиада в национален мащаб. Участници от български училища в страната и чужбина отговаряха на въпроси за опазването на природата и спечелиха награди, осигурени от ОП „Околна среда“.

В онлайн платформата http://zelenaolimpiada.bg/ тази година са се регистрирали 5000 ученици. 1400 ученици от 25 училища в Кюстендил, Хасково, Благоевград и Плевен се състезаваха в еко викторините и отговаряха на въпроси за опазването на природата.

Екологичното онлайн състезание приключи миналата седмица. Победителите в трите възрастови групи бяха наградени на тържествено събитие в Плевен с MP3 плеър, смартфон и таблет. Отличените в шестото издание на Зелената олимпиада са Валена Иванова – 2 клас, ОУ “Васил Левски“, гр. Белене, Стоян Панчев -6 клас, ОУ “Проф. Марин Дринов”, гр. Панагюрище и Енея Георгиева – 12 клас, Природо-математическа профилирана гимназия “Св. Климент Охридски“, гр. Монтана. Техните есета на екологична тема са публикувани в сайта на Зелената олимпиада.

Към инициативата тази година се присъединиха изпълнителката Михаела Маринова и Театър на сенките „Силует“ от Кюстендил със спектакъла „Пазете Земята“. Зелената олимпиада се организира от уеб издателство Академика БГ и за поредна година се провежда с подкрепата на Оперативна програма „Околна среда”.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА