Завършва онлайн гласуването за “Европейско дърво на годината”

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Завършва онлайн гласуването в деветия конкурс “Европейско дърво на годината“. Желаещите трябва да изберат две дървета и да потвърдят избора си. Българската номинация е вековният дъб край църквата “Свети Николай” в трънското село Рани луг. Победителите ще бъдат обявени на 19 март в Брюксел.

300-годишният дъб от трънското село Рани луг беше избран за любимо дърво на България. Конкурсът се организира от Фондация Екообщност и се провежда за 9-а поредна година. Вековният дъб ще представлява страната ни в европейския конкурс за дърво на годината 2019 година.

300-годишният цер, вид дъбово дърво, събрало повече от 1200 гласа, е номинирано от Пенко Янков.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА