Засилени проверки по водоемите, изземват уреди и мрежи

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Инспектори апелират да се спазва закона и да се пази рибния ресурс

Служители от сектор „Рибарство и контрол“ град Добрич, съвместно с представители на РИОСВ, извършиха проверка по вода на езеро Дуранкулак с патрулна лодка „ИАРА 30“. По време на проверката са установени и извадени от работно положение 20 броя винтери без улов в тях. Уредите са иззети за унищожаване.

При извършена проверка на река Голяма Камчия от служители на сектор „Рибарство и контрол“ град Шумен, с помощта на контролните органи на МВР и любители рибари, в горното течение на реката, близо до село Менгишево, общ. Върбица, бяха установени и заловени лица извършващи нерегламентиран риболов със забранен уред „серкме“. На лицата бяха съставени 2 броя АУАН (Акт за установяване на админситративно нарушения) по чл.39 а, ал.1 от ЗРА (Закон за рибарство и аквакултурите). ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

При извършена рутинна проверка по вода от служители на сектор „Рибарство и контрол“ град София на язовир Искър бяха открити и извадени 1 брой мрежа с дължина 50 м и 4 броя маломерни мрежени уреди тип „цапало“ без улов в тях. Уредите са иззети за унищожаване.

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА