Засечена е трихинелоза в две животни в Смолянско

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Две проби от диви прасета са дали положителен резултат за трихинелоза, съобщава д-р Сава Бозуков – директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Смолян, за “Фокус”. Едната е излязла вчера и е за диво прасе, отстреляно в девинското село Осиково. Д-р Бозуков обръща внимание, че заразеното месо не е консумирано от хора, а цялото количество – близо 75 кг, е иззето и ще бъде изпратено за унищожаване в екарисажа във Варна. Днес е излязла и другата положителна проба, която е на отстреляно прасе в Баните. Представители на ОДБХ, събират заразеното с трихинелоза месо. Няма информация някой да е консумирал от него.

От думите на д-р Бозуков става ясно, че от началото на ловния сезон досега са изследвани общо 175 проби за трихинелоза и това са първите положителни.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА