Заради скъпия ток: Затварят пивоварни в Германия

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Няколко пивоварни в Германия вече са принудени да спрат производството, защото то става нерентабилно поради непрекъснато нарастващите цени на енергията.

Според Bild , пивоварните са принудени да повишат цената на напитката. Така според Федералната статистическа служба цените на бирата в Германия са се увеличили с 9% през последната година.  

Според експерти скоро бирата ще струва €6 на чаша, което ще доведе до спад в потреблението и затваряне на заведенията. 

„Шест евро за бира в кръчма е краят на нашата индустрия“, каза директорът на пивоварна Dinkelacker Кристиан Динкелакер.

По негови наблюдения посетителите в немските барове вече са по-малко. Но пивоварите не могат да запазят цените на същото ниво, тъй като трябва да плащат повече за газта, с която повечето заведения работят.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА