Започва фолклорният събор “Богородична стъпка”

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Националният тракийски фолклорен събор “Богородична стъпка” ще събере около 4 хил. участници от повече от 60 общини у нас в Старозагорските минерални бани. Дните на събора са два – днес и утре, съответно 26-и и 27-и август.

Фестивалът освен да съхрани фолклорното богатство има за цел и да популяризира природния феномен “Богородична стъпка” и богатото културно-историческо наследство в района на Старозагорските минерални бани, съобщават от Туристическия информационен център в Стара Загора. За присъстващите е осигурено безплатно посещение на “Богородична стъпка”.

Програмата включва още занимания за децата, сред които запознаване с шевицата и народни игри. Посетителите ще могат да посетят и изложба-базар „Улица на занаятите”, ще се проведат демонстрации на занаятчийски умения и народни танци, изложба на Регионален исторически музей Стара Загора,  спектакъл „Багатур“ на Прабългарската школа за оцеляване и изложба на автентични носии.

Официалното откриване на празника е от 11 ч. днес.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама