Започна масовата жътва на ечемика в област Пазарджик

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Започна масовата жътва на ечемика в област Пазарджик, каза Александър Миндачкин, зърнопроизводител от Пазарджик и председател на регионалната структура на Националната асоциация на зърнопроизводителите, цитиран от агенция “Фокус”.

„Вече няколко дни се жъне ечемикът, като някои от стопаните почти са го прибрали. Времето е подходящо и прибирането върви нормално”, добави Миндачкин. Според него качеството на зърното е добро, като това се отнася и за пивоварните ечемици, и за фуражните. „Заради затоплянето на времето опасността от гъбични заболявания премина. Ечемикът и пшеницата са във фаза на узряване и дори да има някъде такива проблеми, това не е фатално за тях. Очакваме жътвата на пшеницата в областта, която е в последна фаза на узряване, да започне до една седмица”, каза още зърнопроизводителят.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА