Заловиха нарушители с 20 куб.м. незаконна дървесина във Великотърновско

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

 

Горски служители на Регионална дирекция по горите – Велико Търново са задържали 20 куб. м. незаконни дърва за огрев в момент на транспортирането им с три товарни автомобила, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Нарушението е констатирано при рутинна проверка на територията на Община Елена, землището на село Глоговец. При извършване на проверката, инспекторите установили три лица, които подготвяли за транспортиране немаркирана дървесина, без превозен билет. На проверяващите е представено е единствено разрешително за почистване на дървесна и храстова растителност.

След извършване на оперативно-следствени действия от страна на горски инспектори е установено, че част от незаконната дървесина е добита от общинска горска територия без издадено позволително за сеч.

Горските служители са съставили два акта за нарушение на Закона за горите и два констативни протокола. Незаконната дървесина, както и превозните средства са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама