Задържана е дървесината от запалилия се автомобил на “Струма”

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Дървесината, натоварена в запалилия се вчера автомобил на автомагистрала „Струма”, край село Мурсалево, е задържана, съобщават от земеделското министерство. Задържането е в следствие на проверка от служители на Югозападното държавно предприятие и РДГ Кюстендил, която е установила, че документите за транспортиране на 37 кубически метра широколистни дърва от бук, са с неверни данни. От Министерството на земеделието, храните и горите уточняват още, че в превозния билет, издаден от собственик на дърводобивен склад в Мездра, е посочен номер, различен от този на автомобила, с който се транспортира дървесината.

Така до изясняване на случая влекачът и дървата са задържани в базата за съхранение на конфискувани материали в Дупница.

Припомняме, че контролът за ограничаване на незаконните практики в горите е засилен.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА