Явор Гечев: София отново е на картата на международните събития в областта на ХВП

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
7 Минути

Заместник – министърът на земеделието Тодор Джиков откри двата формата, събиращи над 350 участници от 3 континента

От 5 до 8 октомври в Интер Експо Център се провеждат петте Международни хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и българският рекламен бизнес формат – COPIS. „Близо 350 компании от 3 континента се включват в събитията, свързавщи хранително-вкусовата промишленост с печата и рекламата“, информират организаторите.

“С това събитие в Интер Експо Център браншовите организации поставят София отново на картата на международните събития в областта на хранително-вкусовата промишленост. Поздравявам ги за това, че съумняват да утвърдят за поредна година изданията Мeсомания, Светът на млякото, Салон на виното и Interfood&Drink като водещи в тази област за Източна Европа, се казва в изявлението, което министърът на земеделието Явор Гечев бе подготвил по случай откриването на хранителните изложение в ИЕЦ през тази година.

“Представените тук храни показват последните достижения и технологии и в различните браншове. Българското земеделие произвежда специфични млечни и месни продукти, които са типични за страната ни. Те са нашата вилизка пред света и вярвам, че производителите спазват най-високите стандарти, за да предлагат най-добрите храни и напитки, както в рамките на изложението, така и ежедневно на пазара. Радвам се, че за пореден път чуждестранните специализирани щандове намират своето място на форума в София и представят традиционни продукти за регионите, от които идват”, допълва още той.

Близо 350 са компаниите, които се включват в изложенията

“Хранителната индустрия е с водещи позиции в световната икономика и точно затова специализирани събития като днешните можем да определим като представителна витрина, която показва пред потребителите новите стандарти за висококачествени продукти – предимно български, но и чуждестранни с тяхното богато разнообразие. Пожелавам успех на всички участници в изложението, представители на родни фирми и чуждестранни компании от различни държави.”, заяви Гечев.

Тодор Джиков:Продуктите на земеделието и преработвателната промишленост са в основата на благоденствието на една нация

“Социалният ефект, работните места и придадената стойност, които произвеждат са от изключително значение за икономиката на всяка една държава. Сега, в създалата се ситуация, в настоящата криза – и политическа и икономическа, а и надвисналата военна опасност в Европа, ние повече от всякога имаме нужда от продуктите, които създавате. Сигурността на държавата и бъдещето се изправени на карта, така че националният суверенитет, развитието на Европа и благоденствието в момента изключително много се нуждаят от вас, от вашите продукти. Правим всичко възможно от финансова гледна точка и от гледна точка на управление и на подпомагане да направим така, че да може да произвеждате и да участвате в изхранването на населението. Успех на всички!”, заяви зам. министърът на земеделието Тодор Джиков. 

По време на откриването посланикът на САЩ за България Херо Мустафа също отправи своите поздравления относно оранизацията на събитето, като пожела успех на всички изложители в реч, която произнезе на български език.

Над 20 са италианските компании, включващи се в изложенията до 8 октомври, информира Франческо Калдероли, зам.-ръководител на Посолството на Италия. „За нас България е обещаващ пазар, даващ възможност за развитие“, каза той и допълни, че у нас продуктите от Апенините са много разпознаваеми. Положителните прогнози и нагласи потвърди и Киара Пертро, директор на ИЧЕ.  „В лицето на Интер Експо Център ние припознаваме свой дългогодишен партньор“, сподели тя.

Благодарност за добрите партньорски отношения изрази и Йоусун Хуанг – директор на търговската секция към посолството на Република Корея у нас (КОТРА). Заедно с Италия, САЩ, Гърция и Полша, Южна Корея има мащабен свой колективен щанд на Международните хранителни изложения.

Марияна Кукушева: Хлябът събира, хлябът премахва граница, пред хляба всички са равни

“За поредна година отново сме тук. Ние имаме голям юбилей – 30 години от създаването и учредяването на професионалната изложба наречена БУЛПЕК. 30 години не са много, но никак не са малко време като усилия, като заетост и като желание да покажем какво можем и колко вкусен може да е хлябът ни днес”, заяви по време на откриването Марияна Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

“Наши гости по време на откриването на хранителните изложение в ИЕЦ бяха Софийския владика, заместник-главния мюфтия на страната – господин Рейхан Мехмед, както и главния равин Рап Соламон, които благословиха хляба на България. Направихме това,  за да разберем, че хлябът събира, хлябът премахва граница, пред хляба всички са равни. Да имаш хляб значи да имаш мир в душата си, живота си, сред приятелите си. Затова отново и тази година имаме иновативни продукти. Каним ви в зала 3 да видите новите видове и вкусове хляб, които сме създали. След около две седмици те ще бъдат в търговската мрежа. Заповядайте, споделяйте хляба. Той ви носи радост и засища само, когато е споделен и съпроводен с добра дума. Да си пожелаем успех”, заяви още Кукушева.

 

COPIS – изложението за печат и реклама

Единственото бизнес изложение у нас за печатни и рекламни комуникации – COPIS, дава възможност да открием най-новото при производството и търговията с печатна, светлинна, външна и сувенирна реклама, печата в различните му направления, графичния и пространствения дизайн, софтуера, материалите, консумативите и др. В рамките му се провежда събитието „Подкастът – Ново поколение медия“, събиращо подкастърите в България в света на рекламистите. Организира се и „Ден на печатните технологии в съвременния свят“, както и петото издние на DIGI Pay Comference.

За посетители вратите на Международните хранителни изложения и COPIS ще бъдат отворени в диапазона:

05 – 06 октомври от 10.00 до 18.30 часа

07 октомври от 10.00 до 19.30 часа

08 октомври от 10.00 до 16.00 часа

Открити площи: 05 – 08 октомври от 10.30 до 19.30 часа

Посетителите могат да закупят билети през сайтовете www.food-exhibitions.bg и www.copi-s.com, както и на място – от касите на Интер Експо Център.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements