Ясна е ставката по ПНДЖ 3, превеждат парите до дни

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Помощта ще бъде изплатена на един транш

Около 41 лв ще бъде ставката по ПНДЖ 3, съобщи председателят на Симеон Караколев, председател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) в профила си във Фейсбук. Тази година овцевъди и козевъди очакваха да има повишение в ставката предвид извършените проверки в животновъдните обекти и установените в тях виртуални животни. Значителното увеличение на ставката, което животновъдите очакваха вероятно не само няма да има, но и се очаква тя да се запази в същия размер като миналогодишния.

Пред изминалия понеделник се очакваше ДФЗ да излезе с окончателните резултати, свързани с преходната национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ 3), но все още не е постъпила такава информация.

Плащането трябваше да стане между 1 и 10 ноември, но предвид забавянето на окончателните резултати е възможно да има забавяне на плащаето.

През годината имаше много проверки по животновъдните обекти за виртуални животни, в резултат на което се очакваше да има  редукция на животните, както и на сумите, които ще получат коректните стопани.

Размерът на плащането за едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за преходна национална помощ през 2021 г. за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството бе определена в размер на 41,07 лв. на животно.


Четете още:

В понеделник стават ясни ставките по ПНДЖ 3, изплащането ще бъде между 1 и 10 ноември

Определиха отстъпката за газьола, рекорден брой стопани участват по схемата

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА