Ядем повече хляб през лятото

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Добрите резултати от туристическия сезон са се отразили положително и на пазара на хляб у нас, коментира за “Агрозона” Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. “Чужденците се отнасят с уважение към хляба, консумират го, пораства потреблението на хляб.”, каза тя и допълни, че туристите възпитават още по-добра култура по отношение потреблението на хляб. По думите на Кукушева хотелиерите са изненадани, че хлябът, който е традиционна част предимно то средиземноморската кухня, е много добре приет и от туристите от северните държави, които попринцип не са основни консуматори на пшенични хлябове поради липсата на суровина.

Тенденция от последните две години е консумацията на насъщния да се повишава и сред българите, стана ясно от думите на Мариана Кукушева. Това е свързано с повишаване доверието на потребителите към хляба и с факта, че децата прекарват ваканциите на село, където традиционна закуска са пържени филийки, а следобед се похапва филия с нещо, приготвено по традиционна рецепта.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА