Всички републикански пътища са проходими при зимни условия

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Оправдаха се очакванията за снеговалежи на много места в страната през изминалото денонощие. За днес е обявен жълт код – и за дъжд, и за сняг в цялата страна. Основните пътища и магистрали са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция пътна инфраструктура.

През нощта близо 700 машини са обработвали пътните настилки. Рано сутринта отпаднаха ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона през прохода “Превала”, информира БНТ.

И малкото сняг в столицата се стопи, така че в София няма проблеми със снега, но се очаква образуването на поледици. Градският транспорт се движи по график. През нощта в готовност са стояли 160 снегорина.

От енергоразпределителното дружество ЧЕЗ съобщиха, че авария е оставила без ток няколко големи района на София, но аварията е отстранена. Причината не е била в снеговалежите.

Без топлоподаване са части от „Белите брези“, „Св. Троица“, „Стрелбище“ и „Хиподрума“. Очаква се повредите да се отстранят своевременно.

Планинските пътища във Витоша са почистени и опесъчени.

Всички кризисни центрове в София са отворени.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: “Почистени са улиците и булевардите, по които се движи обществения транспорт, както и по-основни улици и булеварди в кварталите, също така общинските пътища, включително за Витоша и за високите части на общината. Продължават да са на терен машини, за да може да следим обстановката днес. Общо 169 машини в градската част, всички те бяха на терен през нощта, както и снегорините, които обработват общинските пътища. В момента над 50 машини са в готовност, ако се да влязат в улиците.”

Най-много сняг натрупа в Северозападна България, като в Плевен снежната покривка достигна 23 см. В Пазарджик са паднали дървета, които са прекъснали кабели. За това без електричество са Панагюрище, Пещера, Белово и Брацигово. Аварийните екипи работят по възстановяване на електрозахранването.

В страната проблеми по пътя има само в участъка Монтана – Ружици, където аварирал тежкотоварен автомобил е блокирал пътя.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА