Износ на агнета от България за Хърватия ще договарят български бизнесмени с хърватски колеги по време на посещението на премиера Пламен Орешарски в страната, съобщава econ.bg, позовавайки се на председателя на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров. “Досега сме продавали в Италия и Гърция при тегло на агне от 17 – 25 кг. за 5,00 – 5,50 лв. за килограм, а сега говорим за 5,00 лв. при агне от 35 килограма, което е 175 лв. – много добра цена”, посочва той за “Фокус”. По думите на Чилингиров хърватите са традиционни потребители на агнешко месо. Той посочва още , че Хърватия познава вкуса на родното агнешко месо, тъй като преди време такъв износ е имало.
Преговори за експорт на месо от агнета се водят и с Турция, но поради стойността на лирата цената на месото за страната е висока.