Във Виетнам ще се произвеждат цигари по рецепти на „Булгартабак”

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

От месец март български технолози от „Булгартабак” ще пристигнат във Виетнам, за да започнат работа в държавната фирма за производство на цигари “Винатаба”. Това стана ясно от посещението на зам.-министъра на земеделието и храните д-р Цветан Димитров във Виетнам. Основната цел на съвместната работа е да се произвеждат там цигари по рецепти на „Булгартабак” и да се търгуват в страните от Азиатския континент.

Целият тютюнев сектор във Виетнам се управлява от държавната фирма “Винатаба”. Тя се занимава с производство на суров тютюн, преработка и търговия. Във Виетнам се отглежда само едролистен тютюн от сортова група “Вирджиния”. В страната годишно се произвеждат около 28 000 тона суров тютюн. Площите с тютюневи насаждения са в района на среден Виетнам. “Винатаба” е държавен консорциум, на пряко подчинение на министър председaтеля на Виетнам. Тя има 22 производствени предприятия за първична преработка и производство на цигарени изделия. “Винатаба” има създадени съвместни предприятия с “Филип Морис” и “Джапан Табако”. Повече от заводите работят на ишлеме за чужди компании. Имат само две собствени марки и произвеждат годишно около 100 мил. къса цигари.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements