В подкрепа на български производител – изкупуват и подаряват 20 000 кг диня

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути
Гората.бг организира инициатива в подкрепа на български производител и подарява 20 000 килограма вкусна и сладка диня на нуждаещи се.
Бостанът, от който е осигурена динята за инициативата се намира до Горна Оряховица. Поизводителят е българин, баща на две деца, честен, добър човек, който от 20 години развива производство на плодове и зеленчуци, в малки до средни мащаби, без европейски пари и помощ от държавата, но с много труд. При интерес, динята ще може да бъде взета и от самия бостан.
“Предприемаме тази инициатива, защото не искаме поредния български производител отгледал чиста, вкусна и качествена продукция да e принуден да я УНИЩОЖИ. Заради дъмпингови вносове от субсидирани пазари ще закупим на символична цена от 0.25 лв. за килограм – 20 000 килограма диня, съобщиха от Гората.бг.

Кой може да получи безплатна диня?

“Ще подарим динята на домове за деца, домове за възрастни хора, домове за хора с увреждания, социални кухни, които хранят възрастни, бедни, бездомни, организации, които даряват на бедни и нуждаещи се, общини, които имат социални патронажи и аналогични”, коментират организаторите.
На 3-ти август, след 8:00 ч. на страницата на организацията във Фейсбук ще бъде качен линк за записване на желаещи организации и институции, които искат да получат безплатно по 1 палет (400 кг.) вкусна, сладка диня – подарък. Организаторите на инициативата са в процес на уреждане и на безплатен транспорт, при единствен ангажимент, че ще бъде включена/дарена като храна за нуждаещи се хора
20 тона диня ще струват 5000 лв. Парите за закупуването й са част от даренията на Гората.бг. “Ще бъдем благодарни, ако други хора/организации подкрепят с дарение, тогава ще можем да зарадваме още повече нуждаещи се, например може тоновете да станат 30 или дори 40. Цял тон диня е само 250 лв.
Желаещите да се включат с  дарение може да направят банков превод към организацията. Подробности за това могат да бъдат открити във Фейсбук страницата на Гората.бг.
Благодарим Ви, че заедно ще направим още едно добро, така сладко, вкусно, разхлаждащо и хубаво!”, заявиха организаторите.
Повече информация за инициативата може да откриете тук: https://www.facebook.com/100000.GORA/posts/pfbid02AVxKtTYPr8CGRQ1NmYmdw9wBPmhTJgijwetYsbZdusztRY7d8QrXMfAEHTGvtju9l
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА