В Беларус създадоха месен сладолед

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Както казват разработчиците, десертът е подходящ за лека закуска

„Иновационният месен сладолед се явява балансиран продукт благодарение на наличието в състава му на висококачествена месна суровина и други пълноценни съставки. Голямо преимущество на разработения месен сладолед се явява отсъствието в състава му на захар”, разказва пред Sputnik.by научният сътрудник в отдела за технология на месните продукти Ирина Калтович.

Създателите на необичайния сладолед се надяват, че той ще се хареса на децата и на младежите, които, хапвайки „десерта”, ще могат да попълнят потребностите на организма си от незаменими съставки, които се съдържат в месото.

Главният специалист на лабораторията по оборудване и технологии на млечното и консервно производство Григорий Пинчук предупреждава, че трябва да бъдете готови, за да възприемете новия иновационен продукт.

„Не всичко ново може да се сравни с някакъв традиционен продукт. Но даденият продукт има право на съществуване. Разбира се, съвършенството няма предел и той може да се доработва с различни вкусове”, казва още Пинчук.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА