Увеличава се потреблението на риба и рибни продукти у нас

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Има тенденция за увеличаване консумацията на риба и рибни продукти, понеже се увеличават и производството, и преработката, казва Йордан Господинов, изпълнителен директор на Асоциация на производителите на рибни продукти, за “Фокус”. Той посочва, че статистически у нас през последните 2 години потреблението на риба и рибни продукти расте, а това е добре и за сектора, и за здравето на хората. По думите на Господинов през последната година увеличението в консумацията е с над 1,5 кг. на глава от населението според официалните данни.

Той констатира, че от асоциацията, чийто най-голям дял е в преработката, наблюдават, че се увеличават също износът за трети страни и продажбите в Европейския съюз. По думите на Господинов това е радващо, защото тези пари влизат в България, а не се изнасят.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама