Усилена сеитба в Мизия и Бяла Слатина

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

В общините Мизия и Бяла Слатина, които най-силно пострадаха от летните наводнения в региона на Враца, се работи активно, за да се компенсира закъснението на есенната сеитба, съобщава БНР. В околностите на Враца най-много са засетите територии с пшеница.

Заради лошите атмосферни условия и наводненията се е забавила есенната сеитба. В Бяла Слатина и Мизия земеделието е основен поминък и са засети най-много площи в региона. В Бяла Слатина те са 95 хиляди декара, а в Мизия – 45 хиляди. Засетите терени в община Враца са 38 хиляди декара, в Борован и Козлодуй – 30 хиляди, в Криводол – 25 хиляди и в Оряхово – 50 хиляди.

Общият размер на засетите площи в областта е около 370 хиляди декара с пшеница, 24 хиляди декара с ечемик и 60 хиляди декара с маслодайна рапица.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама