USDA: Световното производство на пшеница през 2014/15 г. ще достигне рекордните 716.1 млн.т.

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Световното производство на пшеница през 2014/15 г. ще достигне рекордните 716.1 млн.т. и това количество може да се сравни с ожънатите 714.07 млн.т. през миналата стопанска година. Това се казва в новия доклад на американското министерство на земеделието (USDA).

Най-големите увеличения в производството на годишна база са при Русия – с 59 млн.т., Китай – с 126 млн.т. и Украйна – 22 млн.т. Прогнозираното количество произведена пшеница в края на настоящия стопански сезон в Беларус е увеличено с 0.6 млн.т., а в Молдова – с 0.4 млн.т.

Световната консумация на пшеница през стопанската година е повишена с 6.9 млн.т. до 706.79 млн. т. най-вече заради очакваното увеличение в търсенето на фуражи, особено в ЕС. Прогнозата за Русия също е повишена в сравнение с предходния доклад на USDA – с 1 млн.т. до 13 млн.т., както и тази за Беларус – с 0.5 млн.т. Като причина за увеличението в двете държави се посочва добрата реколта. По-малки увеличения са направени за Филипините, Молдова и Израел.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements