Унгария, Гърция и Кипър скоро може да внасят плодове и зеленчуци в Русия

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Русия може да вдигне ембаргото върху вноса на плодове и зеленчуци произведени от 20 фирми в Унгария, Гърция и Кипър. Информацията е на агенция Reuters, която се позовава на директора на руската агенция за ветеринарен и фитосанитарен контрол (Росселхознадзор) Сергей Данкверт.

В момента се провеждат щателни проверки от страна на руски експерти от агенцията, като Данкверт е предупредил, че допускането на внос няма да се случи автоматично или лесно. Възможно е обаче още производители да бъдат допуснати на руския пазар.

От влизането в сила през август миналата година на руското ембарго за внос на земеделски стоки, няколко пъти се появиха спекулации, че държави (като Гърция например) може да възобновят доставките за Русия. Въпреки че Унгария, Гърция и Кипър са част от Европейския съюз, който наложи санкции на Русия заради анексирането на Крим и намесата й в конфликта в Украйна, те избягват да критикуват политиката на Владимир Путин.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама