Украйна трябва да възстанови напояването на над 1 млн. хектара ниви

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

В Украйна са създадени 15 водопотребителски организации, от които девет организации вече са регистрирани

В Украйна са създадени 15 водопотребителски организации, от които девет организации вече са регистрирани, се казва в съобщение на Министерството на аграрната политика и храните на Украйна.

Както отбелязва министърът на аграрната политика Николай Солски въвеждането на реформа за мелиорация позволява на земеделските стопани самостоятелно да привличат инвестиции за развитие и модернизация на инфраструктурата за мелиорация, да повишават ефективността на нейното използване, да увеличат поливните площи, да предотвратят почвата деградация.

„В Украйна площта на рекултивираната земя е 5,5 милиона хектара. След войната ще трябва да възстановим напояването на повече от 1 милион хектара. Ще са необходими значителни инвестиции за изграждане на нови и възстановяване на съществуващи напоителни системи. Мелиорационната реформа ще позволи на земеделците самостоятелно да ги привлекат за развитието и модернизацията на инфраструктурата. В резултат на това ще бъде възможно да се повиши ефективността на използването му, да се увеличат поливните площи, предотвратявайки деградацията на почвата“, подчерта Николай Солски.

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА