Украински фермери искат от ЕС камиони и генератори

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Киев търси европейска помощ за превоз на земеделска продукция с товарни автомобили. Украинският аграрен заместник-министър Маркиан Дмитрасевич поиска това от Европейския съюз.

Според заместник-министъра на земеделието, Украйна не може да разчита на надежден износ през Черно море сега, когато Русия заплашва да не поднови Черноморското споразумение. Украйна моли Европейския съюз да търси разширяване на експортните коридори не само в железопътния транспорт, но особено в автомобилния.

Транспортът с влак с претоварване и складиране е трудоемък и скъп. Транспортните разходи, които преди бяха 40 долара за тон, вече са 200 долара за тон, каза зам.-министърът.

Украйна също се нуждае спешно от генератори за производство на електроенергия, казва Дмитрасевич. Тъй като руснаците бомбардират електроцентралите, големи региони в провинцията са без ток. В резултат на това охлаждащите инсталации и всякакви други съоръжения излизат от строя, особено в животновъдството и птицевъдството.

Украинското правителство също иска европейска подкрепа за изграждането на тръбопровод до полското крайбрежие на Балтийско море за транспортиране на слънчогледово масло.

ЕТИКЕТИ:
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА