Удължават забраната за стопански риболов в р. Дунав

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Със Заповед на министъра на земеделието, храните и горите, се увеличава крайния срок на забраната за стопански риболов в река Дунав на видовете бяла риба /Sander lucioperca/, щука /Esox Lucius/, распер /Aspius aspius/ и карагьоз (дунавска скумрия) /Alosa immаculata/ до 31.05.2020 г. включително. За това съобщават от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

По подробно със съдържанието на заповедта може да се запознаете ТУК.

От днес влиза в сила и забраната за улов на пролетно- лятно размножаващи се риби в рибностопанските обекти, които се намират от 500 до 1500 метра надморска височина. Забараната ще важи до 15 юни с цел опазване на биологичното разнообразие и осигуряване на оптимални условия за размножаване и развитие на популациите от риба и други водни организми в естествените и изкуствени водните обекти в страната.

До 31 май ще продължи да действа и забраната в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, която влезе в сила на 15 април.

 

Още по темата вижте ТУК.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements