Тютюнопроизвододителите искат решаването на три въпроса за бранша

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

От НАТ 2010 настояват да се проведе Консултативен съвет по тютюна до 20 януари

Тютюнопроизводителите настояват да бъде свикан Консултативен съвет (КС) по тютюна към Министъра на земеделието и храните в периода 10-20 януари 2024 г., информират от Националната асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ-2010).

Три са основните теми, които посочват от браншовата организация, като най-належащи за решаване пред сектора. От НАТ-2010 искат повече информация относно финализирания бюджет за 2024 г и какъв е пакетът от средства, отделен за бранша. Тютюнопроизводителите очакват яснота и по отношение на единичните ставки по сортови групи тютюн за обновената финансова схема Преходна национална помощ за тютюн за Кампания 2023, както и повече информация за плащанията според Индикативния график на ДФ „Земеделие“ за периода след 31 януари 2024 г.

През тази година тютюнопроизводителите получават преходната национална помощ по нови правила, като трябваше да определят референтна година, върху която да се определят ставките за произведения тютюн. В регистъра на тютюнопроизводителите фигурират над 7000 производители на културата.

 

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА