Туризмът е атрактивен сектор за развитие от МИГ в област Кърджали

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Програмата за развитие на селските райони и в частност процедурите, свързани с развитието на туризма, се ползват с най-голям интерес сред Местните инициативни групи в област Кърджали. Това отчете управителят на Областния информационен център Дора Христова.

Пример тя даде с МИГ “Ардино-Джебел” и проект за 250 000 лв. Христова посочи също, че инициативните групи са пример за усвояване на средства по различните оперативни програми и показател за партньорство между местно население и общини.

В област Кърджали има пет сдружения МИГ, в които си партнират всички общини в региона с общини от съседни региони, уточни тя за БТА. За своите стратегии през новия програмен период те ще могат да получат до 2 млн. лв., а за период от пет години финансовата рамка е 4 млн. лева.

ЕТИКЕТИ: , ,
Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements