Цялостно решение за напояване близо до вас

Милица Петрова
Милица Петрова
3 Минути

Засушаванията са неразделна част от климатичните особености, оказващи значително неблагоприятно въздействие върху земеделското производство. Тази тенденция ще запази характера си и ще стане обичайно климатично явление, което поставя напояването като основен фактор за осигуряване на устойчиво и сигурно развитие. Пайплайф България отговаря на това предизвикателство като разширява своето производство с прецизно и иновативно решение за напояването – лентов капков маркуч с интегриран лабиринт! Модерните системи за напояване и фертигация увеличават добивите дори когато става дума за взискателни култури и предизвикателни полеви условия.

Предизвикателствата пред земеделските култури и природните ресурси

Една от най-съществените отрицателни последици от изменението на климатичните особености е в посока засушаване и се отразява върху развитието на земеделските култури в две посоки: намаляване на добивите и влошаване на качеството на продукцията поради недостиг на  влага в почвата по време на вегетация,  и намаляване на валежите, което довежда до рязкото спадане на водните ресурси и ограничава възможностите за поливане на земеделските култури.

Какво предлагат модерните системи за напояване?

Капковото напояване днес се счита за един от най-пестящите вода и хранителни вещества методи в селското стопанство и се прилага широко в овощните градини. Проучванията показват, че за плодове и зеленчуци капковото напояване може да спести 17-43% вода в сравнение с други методи.

С подходяща настройка за капково напояване всяко растение получава точното количество тор и вода, за да процъфтява. Освен това, водата се добавя само в кореновата зона на растението; по този начин няма допълнителни загуби при евапотранспирация.

Комбинирането на капково напояване с модерни системи за наблюдение и контрол, дава възможност за много прецизно дозиране на водата, като същевременно намалява труда и създава повече гъвкавост за фермера. Операторът може да регулира количеството вода и продължителността на напояване дистанционно, тъй като системата може да отваря или затваря вентили индивидуално.

Пайплайф България е вашият местен партньор

В началото на следващата година, Пайплайф България ще отговори на нуждата от висококачествено решение, като стартира производство на лентов капков маркуч с интегриран лабиринт. Технологията на производство е изключително прецизна по няколко причини. Лазерното изрязване на прорезите предпазва от навлизане на почвени частици или корени. Големи, безшевно интегрирани зони за филтриране пък осигуряват постоянен воден поток.

Разполагайки с PIPELIFE като надежден партньор, земеделските производители могат да разчитат на възможно най-добрата консултация, подкрепа и цялостна услуга – от концепцията до инсталацията. А след като напоителната инсталация бъде въведена в експлоатация, Pipelife ще осигури поддръжка и гаранция за резервни части за 24 месеца, за да осигури безупречна работа и оптимални условия за процъфтяване.

Милица Петрова е завършила Маркетинг във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работи в отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2021 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА