Топ 5 на най-добрите цветя за градината на балкона

Диляна Сувариева
Диляна Сувариева
2 Минути

Най-добрите цветя за балконската градина са тези, които могат лесно да растат в ограничено пространство. Можете да ги отглеждате във всякакви съдове – саксии за прозорци, висящи кошници или контейнери без никаква трудност.

Петунии

Петуниите са едни от най-любимите цветя на градинарите. Те цъфтят обилно с изящни пъстри цветове, които разпространяват фин аромат през целия ден. В допълнение на това те ще ви радват с бърз растеж. Цветовете украсяват балкона в лилави, розови, виолетови, червени или бели багри. Петуниите растат добре във висящи кошници и в контейнери. Трябва да имате предвид, че изискват за развитието си слънце и редовно торене, но прекомерното поливане е пагубно.

Здравец 

Това е изключително цвете, което ще расте на балкона. То има приятна миризма и е лесно за отглеждане. Здравецът не се нуждае от много слънчева светлина и вода, за да ви радва с ярки цветове в розово, червено, лилаво или бяло. Налични са хиляди разновидности на здравеца, както едногодишни, така и многогодишни.

Бегония 

Бегонията има не само красиви цветове в червено, розово, оранжево, бяло и дори златисто, но също така може да ви радва и с уникалните си пъстри листа, които впечатляват дори и без цъфтеж. Идеална е за сенчести балкони. Има сортове бегонии, които могат да се отглеждат и във висящи кошници. Тяхното основно изискване е влажна и плодородна почва.

Трицветна теменужка 

Деликатният аромат, кадифеният блясък, уникалният вид и богатата палитра са само част от причините, поради които цветарите обичат теменужките на балкона. Пъстрите цветя приличат на забавни лица. Те могат да се настаняват не само в саксии на прозореца, но и в големи кашпи и дори висящи кошници. Теменужките ще се чувстват най-добре в плодородна, хумусна, неутрална или слабо кисела почва при слънчево местоположение.

Хризантеми 

Хризантемите са вторите по популярност цветя след розите. Те могат да се отглеждат в почти всяка част на света. Ще растат добре и на терасата в контейнери, ако им осигурите ярко слънце, подходяща почва и редовни поливки с вода.

Диляна Сувариева учи журналистика в УНСС. Тепърва започва да изгражда професионалния си опит в нашия сектор. Ресорите, с които работи са пчеларство, производство на плодове и зеленчуци. Има интерес и в темите туризъм, околна среда и храни.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements