Тридневен коледен еко базар започва днес в София

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Организират “Моята Еко Коледа” като алтернатива на Коледния шопинг

Коледен еко и био базар под мотото “Моята Еко Коледа” организират от Сдружение Устойчиво общество. От днес до неделя в зала на бул. Тотлебен № 38, предлагат екологични и здравословни продукти за организиране на празника в домашна среда, както и реални идеи и познания, за постигането му по един достъпен начин. Продължението на миналогодишната фейсбук инициатива насърчава обществото да споделя идеи в тази насока. Така наред с базара, посетителите на събитието ще имат възможността да участват в богата програма от работилници. Организиран е кулинарен център, където ще се приготвят коледни ястия и ще има специални занимания за децата, които сами да готвят здравословна храна, включително здравословни алтернативи на популярните junk foods. Заниманията ще се водят от представители от Vanilla Kitchen и “Сладкишницата”, които ще предизвикат вкусовите спомени на посетителите за истинската домашна храна и ще очароват децата за непознати здравословни изкушения. Храната е бъде съобразена с коледните пости и не включва месо. Също така са организирани множество малки арт-работилнички за еко коледни украси и подаръци за близките хора, както и предложения за подходящи материали за домашна работа. Заниманията ще включват изработване на еко коледни топки, гирлянди, подаръци с късметчета и лични послания, коледни картини и пана, сапуни и свещи с коледни форми и други.

Стремежът на Сдружение Устойчиво общество е посетителите да си тръгнат вдъхновени с идеи и продукти за своята коледна трапеза, с подаръци със специални послания и коледни украси от естествени и рециклирани материали. По време на Моята Еко Коледа е организиран и фермерски пазар на биологична и местна продукция, предложена от гражданското движение Хранкооп.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама