Специалностите „ресторантьор“, „икономист“ и „биотехнолог“ са трите основни специалности в професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии в Пещера през новата учебна година. Това съобщи за радио „Фокус“ – Пазарджик Славия Златанова, директор на учебното заведение.
„От биотехнолозите ще имаме три класа – 8, 9 и 10 клас, като тазгодишните деветокласници ще се обучават по дуалната система, която предвижда обучение чрез работа. Става въпрос за обучение в реална работна среда в местните фирми в Пещера.
Нашите ресторантьори осмокласници ще изучават пък разширено английски език“, уточни Златанова. Тя допълни, че в училището се обучават ученици от различни населени места извън Пещера, чиито транспортни разходи се поемат от местна фармацевтична компания. Учебното заведение е готово да посрещне новата учебна година, материалната база е приведена в нормален вид според необходимите изисквания.