Тодор Гигов, млад фермер: Пасищата трябва да са само за животновъдите

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Аз се конкурирам за ползването на пасища с хора, които нямат нищо общо с животновъдството и това е недомислие в подпомагането по отношение на дребните фермери. Това коментира пред “Агрозона” двадесет и деветгодишния Тодор Гигов,  животновъд от района на Трън. Според него една от големите пречки за дребните животновъди е това, че подпомагането на животновъдите не е обвързано с  пасищата и ливадите. Това стана по време на международния семинар в Трън, организиран от фондация “Стамен Григоров” по програма  за трансгранично сътрудничество.

Младежът има стадо от 60 крави и се грижи всеотдайно за животните, към които е привързан от малък. Живее на село с родителите си, а за да компенсира липсата на контакти с връстниците си, често пътува до най-близкия по-голям град – Перник. Той е от малцината младежи, останали да живеят на село. Въпреки това той следи стриктно информацията за селските райони, идваща  от Брюксел и това, което се случва в България.

Едно от любимите занимания на Тодор Гигов е да чете художествена литература, призна с усмивка пред “Агрозона” младежът. Той сподели, че ако не е любовта му към животните, отдавна да е напуснал не само родния си край, но и страната, защото няма условия да се развива.

Светлана Трифоновска

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама