Тайфун взе най-малко 15 жертви във Филипините

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Тайфунът Юту причини смъртта на най-малко 15 души във Филипините. Десетки хора остават в неизвестност, предаде ДПА, като се позова на властите.

Четиринадесет човека са загинали при свлачища и един се е удавил на северния остров Лусон.

Властите очакват броят на жертвите да нарасне, тъй като спасители продължават да търсят хора, за които се смята, че са под отломките на три административна сгради, затрупани от свлачище.

Над 38 000 човека бяха евакуирани и повече от 30 полета – отменени, заради тайфуна, който премина над северната част на архипелага във вторник. Скоростта на съпътстващите ветрове достигна 140 км/ч, с отделни пориви до 230 км/ч.

През септември тайфунът Мангхут връхлетя почти същия район във Филипините, причинявайки смъртта на над 100 души, припомня ДПА.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама