Сливите не са за смет, когато превръщаш недостатъците на родното село в предимство

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

„Сливи, но не за смет“ е мотото, под което протича днес фермерският пазар пред Министерството на земеделието, храните и горите. С настъпването на есента, започна и сезона на сливите и нямаше как аромата на плода да не се усети и на днешния фермерски пазар. Всяка сряда, от 10ч. до 18 ч. можем да открием там различни и уникално вкусни продукти от български производители. Разглеждайки всичко наоколо, точно в средата на пазарчето се натъкваме на един млад земеделски производител.

Мотивация за успех

Специален гост за събитието е Петър Петров от град Бяла, Русенска област Посреща ни на неговата маса с усмивка и набързо ни разказва за пътя, по който е минал, за да се срещнем днес на пазара в София. Занимава се със земеделие от 8 години. Започва това начинание млад и амбициран. Превръща недостатъка на селото, а именно липсата на големи възможности за професионално развитие, в предимство. Намира начин да остане на родното си място и същевременно да изкарва достатъчно средства, за да се издържа. За тази цел обаче е необходимо на прекара известно време в чужбина, където успява да задели сума пари. Прибирайки се в България, закупува няколко имота в съседство. И от там започва неговата история като земеделски производител. Основно той продава зеленчуци в района на Русе, но от година може да го срещнете и на фермерския пазар в София.

Вкусна дегустация

На неговата маса днес можеше да видим хубави, розови домати на цена от 2.50 лв., ябълки по 2.50 лв. и сладки сливи за 2 лева килограм. Освен това, той се беше погрижил да остави подноси с нарязани плодове, пресни и леко изсушени, така че всеки от купувачите да може да се спре и да опита, преди да реши да закупи от неговото производство. Пред нас той сподели също, че започвайки начинанието си преди време е работил по евро проекти, но към момента успява сам да финансира начинанието си. Да работиш като земеделски производител не е най-лесната професия. Но Петър ни показва, че когато човек има амбиция и желание, може да постигне всичко, където и да се намира. Затова ние му пожелаваме  успех и още много нови покорени върхове в личен и професионален план!

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА