Складовете с телешко и пилешко месо в САЩ са били рекордно пълни през декември 2019 г. Количеството е с 33 850 тона или с 14,7% повече в сравнение с година по-рано и това е най-голямото от 1915 г., когато е започнало да се води статистика. Месото от котлети в наличност е било с 45,6% повече в сравнени ес предходната година, а шунката е била с 16,2% повече. Само обемът на ребра и преработеното месо е бил малко под този от предходната година.
Складовете в страната са били рекордно пълни с пилешко месо и за Коледа. Наличните количества са възлизали на 436 470 тона, което надвишава с 9,1% количествата спрямо декември 2018 г.
Практически всички видове месо с изключение на крилцата са били в значителни количества. Подобна е тенденцията при месото от гърди и бутчетата. Положението е различно при пуешкото месо, където запасите са намалени с 23.0% на годишна база до 105 750 т.
При говеждото месо количеството месо на склад е възлизало на 218 180 тона в края на годината, което е било с 3% по-малко спрямо предходната година. Запасите от телешко са възлизали на 3000 т или със 75% по-малко в сравнение с количествата в края на декември 2018 г. За овче месо количеството е било с 95% по-малко в сравнение с предходната година.
Пазарните експерти изразяват увереност, че високите запаси от свинско и пилешко месо могат да бъдат намалени чрез по-оживен износ за Китай през текущата година, дори ако производството на свине и бройлери в САЩ продължи да нараства през 2020 г.