Синдром на празния кошер: Как да решите проблема показват на практика

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Доказани пчелари показват и какви са правила за пролетно развитие на пчелните семейства

“Синдром на празния кошер – възможни причини и методи за решаване на проблема” е тема на семинар, който ще се проведе 24 февруари 2023 г. (петък) в гр. Бургас, ул. Цар Петър № 1 – Областна управа – Бургас, Заседателна зала, ет. 2, информират от Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Бургас) и Селскостопанска академия (Институт по животновъдни науки – Костинброд), организатори на събитието. Началният час на срещата е 10:00 ч.

По време на семинара участниците ще се запознаят с основните стресови фактори при пчелите в резултат от климатичните промени и възможните начини за реагиране.

Ще бъде обърнато внимание на правилата за оптимално пролетно развитие на пчелните семейства.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с  изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства” от мярка 2, а също така и с възможностите за подпомагане на земеделските стопани отглеждащи пчелни семейства през периода 2023-2027 г.

 

За допълнителна информация и въпроси: Валентин Бялков (координатор на ТОО – Бургас на НССЗ), тел.: 0885 832 186, е-mail: [email protected]

 

 

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА