Син език в Румъния

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Заболяването “син език” се е върнало в Румъния, съобщава romania-insider.com като посочва, че са засегнати няколко ферми в североизточната част от страната. Властите са взели необходимите мерки за ограничаване движението на добитъка в провинция Ботошани. През този месец Унгария също е потвърдила случаи на “син език”.

Между август и декември миналата година заболяването засегна стотици животни в Румъния. То не е опасно за хората, но носи значителни икономически загуби.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама