Тази сряда фермерския пазар ще представи неповторимо българо-швейцарско сирене. Като темата на дегустацията ще бъде меко алпийско сирене, направено по швейцарска рецепта от ферма „Под Балкана“ с българско мляко. Специалната дегустация е от 12 часа да видите дали ще ви хареса българското сирене по швейцарска рецепта. Така Фестивалът символично ще отбележи националния празник на Конфедерация Швейцария, празнуван на 1 август.
Ферма „Под Балкана“ произвежда кисело мляко, сирене и други млечни продукти от редки български породи, отглеждани свободно по пасищата на централна Стара планина. Никола Кулов, потомствен каракачанин, и жена му Таня гледат 900 каракачански овце, 150 биволи Българска Мурра, над 200 кози и над 200 крави (включително и месодайни). От юни 2015 година във фермата действа Демонстрационен център за преработка на мляко от редки породи животни, изграден с подкрепата на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред Министерството на земеделието.
Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя. Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.
Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.