Шоколадовата индустрия обещава устойчиво какао до 2025 г.

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Швейцария се превърна в третата страна, която си постави за цел да отглежда какаото си по  устойчив начин. 41 членове от швейцарската какаова индустрия се ангажираха поне 80% от производството им да бъде устойчиво, пише foodnavigator.com. Този план е заложен за изпълнение до 2025 г.

През юни миналата година, всички тези компании се обединиха, за да се формира Швейцарската платформа за устойчив начин на отглеждане и преработка на какао.

Страната на шоколада се присъедини към други две европейски държави, които са поели обещанието за какао отгледано по начин не засягащ природата.  Още през 2010 г., холандското правителство и индустрията си стиснаха ръцете. Те гарантират, че всички шоколадови продукти, произведени за холандския пазар ще бъдат „напълно устойчиви“ от 2025 година.

Германската инициатива за устойчиво какао, включва около 70 членове, включително и правителствените отдели. Едни от най-големите производители на шоколадови десертчета в страната обещава да използва най-малко 70% какао в крайните продукти, което ще бъде устойчиво. Този план трябва да се реализира до 2020г.

Четете още: Полезен ли е кофеинът за здравето ни?

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА