Създава се зоополиция

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Създава се зоополиция. Това съобщи в парламента евродепутатът Емил Радев. Идеята е да има по един разследващ и по един оперативен полицай във всяка областна дирекция, предава “Дарик”.

„Виждаме, че трябва да има специализирано звено, което да действа много по-бързо и по-организирано, за да може онези, които убиват и тормозят животни – а това често става пред деца, на детски площадки, да понесат отговорност. Знаем, че имаше в последно време много брутални случаи – убито куче на детска площадка с брадва, военен застреля домашно куче във Варна. Хиляди сигнали получаваме. И искам да благодаря на МВР и на премиера, които се ангажираха да създадем такова звено по модела на холандската зоополиция. Да можем да разследваме тези престъпления, за да има възмездие за всички онези, които проявяват жестокост към животните, защото статистиката сочи, че който е посегнал на животно, много често след това посяга и на хора”, каза Емил Радев от ГЕРБ.

„Тревожна е статистиката до момента за разкриваемостта на престъпленията спрямо животни, но съм убеден, че след създаването на зоополиция това ще се промени. Оттук нататък цялото ни общество трябва да съдейства за нормалната работа на зоополицията”, добави Явор Гечев от „Четири лапи”

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements