С три проблема трябва да се справят украинските стопани преди пролетната сеитба

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Търсят се международни партньори за решаването им

Редица проблеми могат да възникнат за украинските фермери по време на пролетната сеитбена кампания. Това мнение изрази заместник-министърът на аграрната политика и храните на Украйна за цифровото развитие, цифровите трансформации и цифровизацията Денис Башлик в изявление на Министерството на аграрната политика, цитирано от Агропортал Украйна.

Според него първият проблем е липсата на оборотни средства в селскостопанските предприятия, вторият е липсата на посевен материал, а третият е проблемите с електричеството.

„Работим за осигуряване на критични нужди за кампанията за пролетно засаждане. Днес има редица споразумения с международни партньори за осигуряване на тези три направления“, обобщи Денис Башлык.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements