С борса за семена и посадъчен материал поставят началото на новия стопански сезон в Добрич

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Събитието ще продължи до 5 февруари

Специализирано изложение “Борса за семена и посадъчен материал” в спортен комплекс “Простор” в Добрич ще събере стопани и любители-градинари, съобщават от “Добрички панаир” АД.

Събитието поставя началото на селскостопанските прояви в България и се състои за 29-а поредна година. Всеки ден до 5 февруари от 9:00 до 18:00 часа земеделски производители ще имат възможност да си осигурят продукти за сеитбената кампания през 2023 г. – семена за пролетни и зеленчукови култури, посадъчен материал, торове, торо-почвени смески, биологични средства за растителна защита и специализирана литература.

Българската аграрна наука ще бъде представена от Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево. За първи път в изложението ще участва фирма от Варна, която се занимава с изкупуване, преработка и продажба на диворастящи гъби и трюфели. Ще присъства и “един от водещите световни производители” на пластмасови тръбни системи за водоснабдяване, канализация, газоснабдяване и напояване, казват от “Добрички панаир”.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА