Руска салата по „български“

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Руската салата е уникална комбинация между няколко основни продукта и майонеза. Историята на приготвяне на това блюдо обаче не води корените си от Русия, а от Франция, където тя бива приготвяна от Люсиен Оливие. В България обаче любимата на много поколения „руска“ салата се прави по български вкус, като й се добавят традиционни за нас продукти. Ето как лесно да я поднесете на масата:

 

Необходими продукти:

400 г картофи, 150 г грах, 150 г моркови, 400 г колбас, 5 бр яйца, 150 г майонеза, 400 г кисели краставички

 

Как да я приготвите:

За да приготвите вкусната руска салата, трябва да сварите картофите и морковите. Можете да използвате и моркови от туршия, ако държите киселият вкус да преобладава. След като охладите картофите и морковите, можете да ги нарежете на ситно. Използвайте консервиран грах, който предварително трябва да отцедите. Нарежете на ситно киселите краставички, както и колбаса по избор. Сварете яйцата, а след това можете да ги наситните, като оставите едно за украса. Всички необходими продукти трябва да се сложат в купа, като към тях се добави и майонезата. Разбъркайте добре и оставете в хладилника да се охлади. Украсете с последното сварено яйце по ваш вкус.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА