Русия забранява вноса на живи прасета от Южна Америка

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Русия забрани вноса на свинско месо от САЩ, Канада и Мексико заради опасения от разпространение на диария сред животните. Забраната, обявена от ветеринарната агенция на страната Россельхознадзор, се отнася и за необработените продукти, които съдържат кръв от животните и които се използват за производство на фуражи. Продукти с такова съдържание се допускат само след термична обработка. Според руската ветеринарна агенция забраната важи и за Япония, Южна Африка и Южна Корея. Нито една от тези държави обаче не доставя прасета на Русия. През миналата година Канада е била вторият по големина вносител на свине в Русия, а САЩ са били пети.

През февруари 2013 г. Русия забрани вноса на свинско, пуешко и говеждо месо от САЩ, като поиска американското министерство на земеделието да тества и сертифицира всички партиди. Американското правителство се съгласи на тези условия, в следствие на което на двама американски производителя беше разрешен вноса в Русия. Очакванията бяха, че двамата износители ще бъдат последвани от още, но това не се случи.

 

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА