Рекорден износ на зърно от Русия за 2015/2016

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

За стопанската 2015/2016 година експортът на зърнени култури от Руската федерация е достигнал рекордни нива, съобщава agroinfo.com като се позовава на земеделското министерство на страната по данни към 30-и юли. Страната е изнесла 33,9 млн. тона зърно. Спрямо предходната селскостопанска година ръстът е с 10, 4% като тогава изнесеното количество възлиза на 30,7 млн. тона.

Експортът на пшеницата за тази година възлиза на 24,6 млн.тона, на ечемика – 4,2 млн. тона и на царевицата – 4,7 млн. тона, други зърнени – 0,3 млн. т.

По-рано тази година министърът на земеделието на Русия Александър Ткачов прогнозира, че за 2015/2016 г. износът на зърнени култури ще достигне до 34-35 млн. тона.

По отношение на новата селскостопанска година вицепремиерът Дворкович е изразил надежда Русия да запази водещата си световна позиция по отношение на зърното.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА