Регистрирането на еднодневни трудови договори разясняват от НССЗ

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Младите стопани могат да се възползват от повече информация по подмярка 6.1

Семинар на тема „Осигуряване на безопасни условия на труд в земеделското стопанство. Сключване и регистрация на еднодневни трудови договори. Консултантски пакет А2Б в помощ на млади земеделски стопани“ ще разяснява какви са тайните на регистрацията на еднодневни трудови договори в Хасково на 15 декември 2022 г. от 13 часа. Организатори са Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис /ТОО/ – Хасково) и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Териториална дирекция (ТД) – Хасково. Събитието ще се проведе в сградата на Научно технически съюз НТС – зала № 3, ет. 3 в града.

По време на семинара участниците ще се запознаят с основните дейности по безопасност на труда, които е необходимо да извършат земеделските стопани при осъществяване на земеделска дейност, както и нормативните изисквания, които следва да бъдат изпълнени. Ще бъдат представени условията и реда за сключване и регистрация на еднодневни трудови договори от регистрирани земеделски стопани и тютюнопроизводители.

По време на втората част на семинара присъстващите ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане на младите земеделски стопанства в настоящия  прием по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г., както и дейностите и ролята на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани.

 

Основните теми на информационния семинар са следните:

  • Осигуряване на безопасни условия на труд в земеделското стопанство
  • Сключване и регистрация на еднодневни трудови договори от регистрирани земеделски стопани и тютюнопроизводители
  • Възможности за подпомагане на младите земеделски стопанства в настоящия прием по подмярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. – дейност и роля на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани

 

За допълнителна информация и въпроси: г-н Димитър Попов (координатор на ТОО – Хасково на НССЗ), тел: 0882 370 722, имейл: [email protected]

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА