Редица нови марки и продукти предложи VAREX на своите клиенти по време на БАТА АГРО 2023

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
5 Минути

Традиционно и през тази година VAREX има много нови продукти, които да предложи на своите клиенти. Колесни трактори, комбайни, адаптери и хедери, пръскачки и плугове са само част от техниката, която VAREX представи на най-голямата изложбена площ през тази година по време на изложението за специализирана селскостопанска техника БАТА АГРО.

Кои са част от новите марки и техника, които VAREX представя за клиентите си и какви са техните най-големи предимства, разказа в интервю за Агрозона продуктовият мениджър Явор Хранов.

„От тази година предлагаме за пръв път на пазара няколко нови бранда. Разбира се, гвоздеят в нашето портфолио е най-големият комбайн на пазара – роторният MASSEY FERGUSEN MF Ideal, който е с верижна ходова част, 15 литров, шест-цилиндров двигател MAN и с най-големият бункер за зърно, който може да бъде произведен – 17 100 литра. Комбайнът притежава и най-високата скорост на разтоварване – 210 литра/секунда. Той е оборудван с нова система Idealharvest, позволяваща визуализация на натоварването на вършачната и почистващата система в реално време, посредством акустични сензори (MADS)“, разказа Хранов.

„Допълнително тази година като екстра към IDEAL-a добавихме и нов франчайз, брандът  GERINHOFF – известен немски производител на адаптери за царевица и слънчоглед. Основните предимства, които поставят компанията на водещо високо ниво в зърноприбиращата техника са изключителните качества на отделните компоненти, високото качество на използваните материали и чистотата на жътвата без загуби, като същевременно се запазва високата скорост на работата на комбайна. На БАТА ГАРО представяме 12-редови царевичен адаптер, 12-метров безредов адаптер и най-новаторският адаптер TRUFLEX или така нареченият DRAPER хедър, който е с променлива рама, която може да се нагажда според релефа на терена.“, допълни още той.

„Част от портфолиото ни са и претоварващите ремаркета GUSTROWER, немско производство, двуосни и триосни, които са с изключително качество. Тези второ поколение претоварващи ремаркета предоставят изпитана и тествана система, комбинираща в себе си последна технология на управление и безупречна работа. Ремаркетата могат допълнително да се надградят, за да повишат своя капацитет“, сподели продуктовият мениджър.

„Тази година за пръв път представяме и продуктите на английския производител CHAFFER, който произвежда самоходни и прикачни пръскачки. Това е дебют на българския пазар, досега не е представяна такава машина. По време на изложението показваме 4000-литрова пръскачка с 30-метрови рамене, с регулируеми колея и просвет. Тази машина е за познавачи и несъмнено привлича вниманието“, коментира Хранов.

„Разбира се, в рамките на изложението представяме и целия диапазон от трактори на MASSEY FERGUSEN, като си започне от най-малкия – 92 к.с. и стигнем до 405 конски сили. Това са 11 трактора с различни трансмисии – от механична през powershift,  DYNA-6 и новата DYNA-7 трансмисия, която е при трактора 8S и завършим с 87-40 трактор, който е с петстепенна скоростна кутия“, допълни още той.

„Специално внимание обръщаме и на английския производител  SPEARHEAD, който е много силен в производството на мулчиращи косачки, които са изключителен помощник на земеделските производители след жътва на царевица и слънчоглед. Тези машини почистват стърнищата. Качеството им е много високо. Те имат седемгодишна гаранция на трансмисията ALAMO и са с много качествени изработки, за да може да се копира терена и да върши качествена работа“, сподели Хранов.

„Разбира се, трябва да споменем и марката CLAYDON, която VAREX представлява от две години с техните OPTI-TILL технологии, с шест-метровата сеялка за директна сеитба T6, палцева брана 15 метра и най-популярният продукт от CLAYDON на българския пазар лекия култиватор TERRASTAR“, коментира още.

„Също така показваме пълната гама зелена линия на MASSEY FERGUSEN – това са балирачка за рулонни бали и за големи квадратни бали, също така сеносъбирач, сенообръщач, косачки за преден и за заден навес“, сподели продуктовият мениджър.

VAREX представлява също плуговете на известния италиански производител NARDI – изключително здрави машини, които имат голямо разнообразие от модели. Плуговете могат да бъдат с от 3 до 12 работни тела, като имат изключително здрави рамки с подсилена греда. Редовите адаптери на Nardi Sunstorm за жътва на слънчоглед и царевица са изградени както фиксирани, така и сгъваеми и могат да работят с всички модели комбайни на пазара, благодарение на широката си гама.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама