Огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност са открити и и иззети от служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, пише Dariknews. Старите стоки са иззети от магазин и склад за търговия на едро и дребно със захарни и шоколадови изделия, разположени в Северна промишлена зона в града.

При проведените процесуално-следствени действия е установено наличието на множество захарни, шоколадови и други изделия, на които е заличен срока на годност на производителя и поставен нов от служители на бургаската фирма. Иззети са технически средства /печати, мастило, датчици/ и други пособия, използвани за поставяне на преправените срокове на годност. Фабричните срокове се заличавали, чрез изтриване с ацетонови разтвори или чрез поставяне върху изтеклия срок на годност на стикер с подправен такъв.

В склада и магазина на фирмата са констатирани огромни количества стока с подправен или изтекъл срок на годност – над 4 000 артикули с манипулиран срок на годност. Сред тях са шоколадови яйца, шоколадови бонбони, шоколадови зайци и Дядо Коледа.

Има също така желирани бонбони, шоколадови дражета, кексчета, пишмане, кори за баница, разтворими супи, бисквити и други стоки. Стоките са предимно от турски производители, допълват от бургаската полиция.