Ръст в производството на маслодайни култури по света

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Световната продукция от маслодайни култури по света ще нарасне до 594 млн.тона през този сезон, според последната прогноза на експертите от USDA. Предвижда се производство от 355,2 млн.тона соя, основно от увеличено отглеждане в Бразилия, което компенсира по-малкото такова в Украйна. Рапицата този месец върви надолу, а производството ще е 75 млн.тона. Слънчогледът в Аржентина се очаква да отбележи повишение, а крайните запаси ще са 100 млн.тона.

Прогнозата на ЕК за производството на маслодайни култури в ЕС през стопанската 2018/19 този месец се равнява на 33,3 млн.тона, от които 20,8 млн.тона рапица, 2,8 млн. тона соя и 9,7 млн.тона слънчоглед. Крайните запаси от маслодайни са в размер на 3 млн.тона.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама